Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:09:01 GMT

دغدغه اصلی خبرنگار، گسترش آزادی بیان و اندیشه است

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۴۱۳۴۹

دغدغه اصلی خبرنگار، گسترش آزادی بیان و اندیشه است

تهران- ایرنا- معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دغدغه اصلی خبرنگار، کسب خبر، گسترش آزادی بیان و اندیشه است از این رو خبرنگاران به عنوان نماینده افکار عمومی و دیده بان جامعه محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد سلطانی فر روز سه شنبه در آستانه فرا رسیدن گرامیداشت روز خبرنگار در پیامی، این مناسبت را به تلاشگران عرصه روشنگری و اطلاع رسانی کشور تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در پیام معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد آمده است: «17مرداد در تقویم رسمی کشور بحق به عنوان روز خبرنگار ثبت شده است. در این روز و در سال 1377یعنی درست 20 سال پیش، هنگام پیشروی طالبان به شهر مزار شریف در شمال افغانستان، کنسولگری ایران در این شهر به دست این گروه تصرف شده و محمود صارمی خبرنگار ایرنا به همراه 8 دیپلمات ایرانی به شیوه ای بسیار سبعانه، به شهادت رسیدند.
اگر چه به روال مرسوم، این روز را به خبرنگاران و اهالی رسانه تبریک می گویند اما به واقع 17مردادماه، یادآور وحشی گری خشونت طلبانی است که بر خلاف موازین انسانی، دیپلمات‌ها و خبرنگار ایرانی را در حریم امن کنسولگری ایران در افغانستان به شهادت رساندند. حادثه ای که حتی یادآوری آن غم سنگینی بر دل می نشاند.
روز خبرنگار بهانه ای برای یادآوری و گرامی‌داشت جان‌فشانی‌های صدها خبرنگار، روزنامه نگار و تصویرگر رسانه ها در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است لذا گرامی‌داشت این روز به معنی ارج نهادن به زحمات و ازخود گذشتگی افرادی است که شغل خود را نه یک حرفه که آمیخته ای از عقل، درایت و پشتکار توام با عشق می دانند. در قبال این فداکاری، وظیفه همه ما احترام، قدرشناسی، همراهی و حمایت همه جانبه از این از خود گذشتگانی است که روشنگری و آگاهی بخشی در جامعه را برعهده دارند.
ممکن است مدیران رسانه ها دغدغه مسائلی چون کاغذ، آگهی، چاپ و توزیع را نیز داشته باشند اما دغدغه اصلی خبرنگار، کسب خبر، گسترش آزادی بیان و اندیشه است. خبرنگار نماینده افکار عمومی و دیده بان جامعه است و پرسشگری او از مسئولان به نمایندگی از مردمی است که در سطوح پایینی هرم قدرت در جامعه قرار دارند. این مسأله نشان از آن دارد که دغدغه اول خبرنگار حرفه واقعی اوست.
با اینکه خبرنگاری در دنیا، حرفه ای سخت و زیان آور به شمار می رود، اغلب خبرنگاران در کشور ما بر اثر تداوم فشارهای کاری در این حرفه، دارای مشکلات جسمی و روحی شده و با این حال آنچنان که باید و شاید دستگاه های مسئول، حقوق حقه آنها را ادا نمی کنند و قوانین حمایتی از خبرنگاران و نهادهای حمایتی از آنان برای احقاق حقوقشان در حداقل هاست.
اذعان می کنم که هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب خبرنگار و رسانه نگار در ایران، فاصله طولانی در پیش است اما اطمینان دارم که در ساز وکار فعالیت خبرنگاری و روزنامه نگاری در کشور، می توان کنار خبرنگاران ایستاد، به آنان تکیه کرد و حامی و پشتیبان آنها بود».
به گزارش ایرنا، در هفدهم مرداد ماه سال 1377، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید. به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه هر سال را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.
فراهنگ ** 1355 **1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي رسانه خبرنگار 97 معاون مطبوعاتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۱۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیومرث هاشمی: در نامه به تاج دغدغه هایم را مطرح کردم

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث هاشمی که در مراسم اختتامیه جام یونس شکوری حضور داشت، با بیان اینکه این جام قدمتی چند ساله دارد، گفت: همانطور که برای افتتاحیه حضور پیدا کردم و زمانی که چمن بازسازی شد قول دادیم در رقابت های پایانی هم حضور داشته باشم، این مراسم شرکت کردم.

وی ادامه داد: کسانی که در جام یونس شکوری شرکت دارند کسانی هستند که در سال های نه چندان دور خدمات زیادی به فوتبال کشور ارائه داده بودند. بنابراین آمدیم تا از نزدیک خداقوت و خسته نباشید به آنها بگوییم و خودمان هم در جمع آنها روحیه بگیریم. بعضا با سن و سالی که دارند ورزش کردن شان باعث ایجاد شادابی می شود. این شادابی می تواند به جامعه ورزش تزریق شود و ما هم از آن انرژی می گیریم.

وزیر ورزش در واکنش به پرسشی که در خصوص التهابات اخیر در لیگ برتر و فضای ناخوشایند ایجاد شده از آن مطرح شد، گفت: موضوع مربوط به فدراسیون فوتبال است و بحث لیگ هم سازمان لیگ خود را دارد. بخش های مختلف فوتبال کشور متولی دارد و هر یک باید در راستای وظایف قانونی خود عمل کنند. در نشستی که با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال داشتیم به همین نکات اشاره داشته و تقاضا کردیم مخصوصا در هفته های پایانی لیگ که دیدارها حساس تر می شود سازمان لیگ دقت لازم را در تمام بخش ها داشته باشد به ویژه در بخش فرهنگی و داوری تا مردم دغدغه ای نداشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه هر کدام از تیم ها هواداران خاص خود را دارند، افزود: هر آنچه به آرامش فوتبال کشور کمک می کند باید در آن راستا گام برداشته شود و امیدوارم با برنامه ریزی خوبی که سازمان لیگ انجام می دهد چهار هفته پایانی لیگ مسابقات به بهترین شکل مدیریت شود.

وی در خصوص مکاتبات اخیر با مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال نیز گفت: در آن نامه دغدغه های خودم را مطرح کردم، اساس ورزش ما مسائل فرهنگی است، انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و در کل موضوعات فرهنگی از موضوعات اساسی است و ما همواره به مدیران در تمام بخش ها تاکید می کنیم آن را رعایت کنند. فوتبال به دلیل همه گیر بودنش نقش بیشتری در این زمینه دارد. از مجموعه فدراسیون ها خواسته ایم برای هر اقدامی باید پیوست فرهنگی داشته باشند. بعضا نگرانی هایی وجود دارد، البته که علاوه بر این مباحث خوبی هم مطرح شده است، در همین دیداری که سال گذشته جامعه ورزش با مقام معظم رهبری داشت تشکرهایی که ایشان داشتند ناظر بر بخش های فرهنگی و اقدامات فرهنگی بود که ورزشکاران و فدراسیون های ما داشتند که این جای تقدیر و تشکر دارد. در عین حال باید به مواردی که موجب آسیب فرهنگی می شود توجه لازم را داشت.

وی در مورد زیرساخت ها و مهیا شدن آن برای حضور کامل تماشاگران گفت: می دانیم باشگاه های ما کمتر از زیرساخت لازم برخوردار هستند و عموما از ورزشگاه های اجاره ای استفاده می کنند، تا جایی که امکان داشته باشد ورزشگاه هایی که متعلق به دستگاه ورزش کشور است را به روز رسانی می کنیم و کمک کنیم تا تمام اقشار از این ظرفیت استفاده کنند. در سال جاری و در قانون بودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای مجموعه ورزشی آزادی لحاظ کردیم که عمده اعتبار برای استادیوم فوتبال هزینه می شود تا دغدغه و نگرانی ها کمتر شود البته باید باشگاه ها هم باید به این موضوعات توجه کنند، باشگاه هایی در اصفهان، کرمان و ... داریم که زیرساخت دارند. آنها هم باید کمک کنند و زیرساخت ها را فراهم کنند تا شرایط کاملا فرهنگی در فوتبال وجود داشته باشد و بدون هیچ گونه دغدغه هوادار بتواند حضور پیدا کند و از فوتبال لذت ببرد.

کد خبر 6100687 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • کیومرث هاشمی: در نامه به تاج دغدغه هایم را مطرح کردم
  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • تعطیلی شبکه الجزیره نقض آزادی بیان است