Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری گفت: متأسفانه در فضای کلی کشور قانون مطبوعاتی داریم که با استانداردهای آزادی بیان و رسانه سازگار نیست و این مشکلات محدودیت‌های زیادی را در این محیط‌ها ایجاد کرده است.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر گرجی در سومین نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان نشریات دانشجویی کشور که امروز در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد بر ضرورت آزادی اندیشه و آزادی بیان در دانشگاه‌ها و فضاهای علمی تاکید کرد و گفت: آزادی اندیشه در این محیط‌ها به مانند خونی است که در پیکره یک موجود زنده جریان می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع نشریات و رسانه‌های دانشجویی ابزارهای آزادی بیان و اندیشه هستند به همین دلیل هرگونه مواردی که این آزادی‌ها را محدود کند، مانند پنجه کشیدن به چهره علم است.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که آزادی بیان نشریات دانشجویی در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رغم همه انتقادهایی که از منظر حقوق اساتید و غیره دارد، اما در اصول مختلف از جمله اصل ۲۴ آزادی نشریات و مطبوعات و آزادی نشریات دانشجویی به رسمیت شناخته شده است به همین جهت ما از لحاظ شناسایی حق آزادی بیان مطبوعات و نشریات در قانون اساسی مانع جدی نداریم. اگرچه در عمل با هزاران مشکل مواجه هستیم و اگر صادقانه بگویم باید گفت علی‌رغم رویکرد آزادی در قانون مطبوعات در عمل این آزادی وجود ندارد و نحوه برخورد با مطبوعات با روح مدارا و آزادی بیان بیگانه است.

گرجی افزود: به طور کلی قانون مطبوعات و نحوه برخورد با آن نیز هرگز در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست و جای سوال است که این قوانین چگونه در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است. به همین دلیل این مشکلات موجب شده است که تراز آزادی بیان و آزادی مطبوعات در کشور پایین باشد و کسی هم به فکر اصلاح آن نیست.

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: همانطور که عنوان شد در جامعه جایی برای طرح بسیاری از انتقادات وجود ندارد و بهتر است محیط‌ها و فضاهای لازم برای بیان نظرات اندیشه‌ها و آزادی بیان در محیط‌های تولید علم و اندیشه ایجاد شود و تراز آزادی بیان و رسانه در این محیط‌ها افزایش یابد چرا که با شرایط فعلی امکان بیان نقد و نظرات در دانشگاه‌ها وجود ندارد و اگر چنین وضعی پیش برود به نتایج فاجعه باری خواهیم رسید.

وی گفت: متأسفانه در فضای کلی کشور قانون مطبوعاتی داریم که با استانداردهای آزادی بیان و رسانه سازگار نیست و این مشکلات محدودیت‌های زیادی را در این محیط‌ها ایجاد کرده است.

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه از نظر رئیس جمهور دانشگاه پادگان نیست، گفت: تمامی مسئولان و مدیران وزارتخانه‌های دانشگاهی باید در چهارچوب همان شعار حرکت رئیس جمهور حرکت کنند و هر گونه اندیشه‌های اقتدارگرایانه در دانشگاه نباید اعمال نفوذ داشته باشد.

گرجی از تدوین لایحه‌ای در حمایت از حقوق دانشجویان در معاونت حقوقی ریاست جمهوری خبر داد و گفت: بر اساس این لایحه هیچ دانشجویی نمی‌تواند به هیچ جرمی از جمله فعالیت سیاسی و آزادی بیان و یا ستاره دار شدن از تحصیل محروم شود اما متأسفانه این لایحه مورد کم لطفی مجلس به خصوص کمیسیون آموزش عالی قرار گرفت و هنوز همت جدی برای تصویب این لایحه وجود ندارد؛ بنابراین کسانی که از طریق لیست امید وارد مجلس شده‌اند باید با جدیت حمایت از حق تحصیل دانشجویان وارد عرصه شوند.

وی خاطرنشان کرد: لایحه دیگری تحت عنوان رفراندوم محلی در معاونت حقوقی مجلس تصویب شده که بر اساس آن دموکراسی به سمت شوراهای محلی حرکت می‌کند؛ بنابراین این معاونت آمادگی خود را اعلام می‌کند. از دانشجویان در تمامی موارد حمایت کند و اگر نقض حقوقی متوجه آنها است گزارشات را به ریاست جمهوری اعلام نماید.

گرجی همچنین از توقیف نشریات به خصوص نشریات دانشجویی انتقاد کرد و گفت: متوقف کردن یک نشریه به معنی صدور حکم اعدام برای آن نشریه است. بنابراین توقیف یک نشریه بدون مراحل قانونی غیر قانونی به شمار می‌رود. چرا که ما معتقد هستیم هیچ خط قرمزی جز قانون اساسی و اصل ۲۷ قانون برای فعالیت دانشجویی وجود ندارد و آزادی بیان، آزادی تجمع، سخنرانی و … در دانشگاه‌ها خط قرمز نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قانون مطبوعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۵۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی مانند دانشجو ـ خبرنگار، نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13)، با تأکید بر نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رسانه‌ها و طرح پیشنهاد بازبینی و به‌روزرسانی اسناد و متون حقوقی گذشته، این اقدام را در راستای به‌رسمیت شناخته شدن فعالیت‌های رسانه‌ای دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی دانست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و کنار مضجع شریف علی‌بن موسی الرضا(ع) برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران ارجمند این نشریات کنار کارشناسان محترم نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گران‌سنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصه تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند.

اسماعیلی یادآور شد: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته‌های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند روبه‌رشد آن دارد. در سال‌های اخیر، ایجاد تنوع در قالب‌های رسانه‌ای و پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی نظیر «دانشجو ـ خبرنگار» که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می‌کند در عرصه‌های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم، از این منظر پیشنهاد می‌شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به‌روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و «رایانه‌سپهر» (فضای مجازی) هم به‌عنوان عرصه‌های جدید فعالیت رسانه‌ای دانشجویی به‌رسمیت شناخته خواهد شد، در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را طلب می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

وی تأکید کرد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصه نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه‌ای در آینده و در سطح ملی و بین‌المللی بدانند. این تجربه بی‌شک مسیر رسانه‌نگاری در عرصه‌های بزرگ‌تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13) با حضور نمایندگانی از نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور از 16 تا 18 اردیبهشت به‌میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/282+

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد