Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش گفت: اگرصریح به این مسئله بپردازیم، واقعیت این است که در بین تشکل های دانش آموزی، بچه ها استقلال رأی و نظر ندارند. در حقیقت طوری با آن ها برخورد شده است که گویا باید برای هر کاری اجازه بگیرند.

رضا ممشلو مشاور معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و عضو سابق هیئت رئیسه کنگره ملی بسیج دانش آموزی کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: متاسفانه در بین دانش آموزان ترسی وجود دارد که تشکل های دانش آموزی کار اشتباهی انجام دهند و حتی این مسئله در بین مسئولین با این عنوان بیان می شود که ((شما باید بتوانید چهارتا بچه را کنترل کنید ))
همچنین موارد بسیاری را در ذهن دارم، که دانش آموزی قصد انجام کاری را داشته است اما مسئول تشکل که عموماً هم از کارمندان وزارت آموزش و پرورش بوده است، اجازه نداده و کار به طور کلی متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهار تشکل دانش آموزی داریم

ممشلو گفت: به طور کلی چهار تشکل دانش آموزی داریم. انجمن اسلامی دانش آموزانِ سازمان دانش آموزی که از دو بخش پیشتازان ، فرزانگان تشکیل شده است. همچنین مجلس شورای دانش آموزی را نیز دو بخش هلال احمر و بسیج دانش آموزی تشکیل می دهد.

 

می گویند شما باید بتوانید چهار تا بچه را کنترل کنید!

عضو اسبق هیئت رئیسه کنگره ملی بسیج دانش آموزی در پاسخ به این سوال که با وجود تشکل های دانش آموزی چرا هیچ فعالیتی از آن ها دیده نمی شود توضیح داد: اگر صریح به این مسئله بپردازیم، واقعیت این است که در بین تشکل های دانش آموزی، بچه ها استقلال رای و نظر ندارند. یعنی طوری تعامل و برخورد شده است که انگار باید برای هر کاری که انجام می دهند، اجازه بگیرند و هماهنگ کنند. به طور مثال زمانی بچه های مجلس دانش آموزی انتقاد می کردند که، دبیرخانه حتی حق یک اظهار نظر ساده در موضوعات و مسائل جاری کشور را به آن ها نمی دهد. در صورتی که این برخورد با نمایندگان دانش آموزان آن هم در سطح ملی اصلا پسندیده نیست. در اصل بچه ها باید خوشان فکر کنند، تصمیم بگیرند، اجرا کنند و دبیرخانه باید صرفا پشتیبانی و تسهیل کننده امور را انجام دهد.


نبود آزادی بیان و آزادی اندیشه باعث ایجاد نفاق می‌شود!

وی ادامه داد: در بحث آزادی بیان و اندیشه مشکلات عمده ای وجود دارد که متاسفانه در تشکل های دانش آموزی نیز به وضوح دیده می شود. همینطور فضای غلط حاکم بر تشکل ها گاهی به نحوی است که یک فرد با عقاید مشخص در جلسه انجمن اسلامی یک موضع و نظری را بیان می کند و همان فرد در جلسه بسیج صحبت اش را کاملا به شکل متفاوتی بیان می کند، یعنی به علت نحوه برخورد با مجموعه ها، سطحی از نفاق به بچه ها تحمیل می شود که این خیلی مضر و خطرناک است .همین مسئله باعث می شود فرد در تشکل، آزادی بیان نداشته باشد، گاهی هم باعث می شود دانش آموز در کلاس درس موضوعی را که مطرح می کند، نظرش را تغییر دهند.

 

کرسی های آزاد اندیشی در مدارس ضروری است

مشاور معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: درمان این مشکلات همان چیزی است که مقام معظم رهبری به جنبش دانشجویی فرمودند؛ باید کرسی های آزاد اندیشی در سطح مدارس هم اجرا شود. همچنین معتقد هستیم نظریه انقلاب حق است، هر چه بیشتر در موردش صحبت کنیم بیشتر حقانیتش اثبات می شود. به علت تعریف غلط در رابطه با این موضوع، دانش آموزان تصور می کنند وظیفه ای ندارند یا توانایی خود را در برابر حل این مسئله کافی نمی دانند.

ممشول اضافه کرد : به علت نگاه و تعریفی که تا امروز از دانش آموز به جامعه ارائه شده است، اولاً بیشتر دانش آموزان فکر می کنند که هیچ وظیفه ای ندارند و همین که از اول ابتدایی به مدرسه بروند کافی است و حتی در دوره اول و دوم متوسطه که باید شروع نقش آفرینی فرد در عرصه اجتماعی باشد، دانش آموز تصور می کند هیچ وظیفه ای در این زمینه ندارد. همچنین آسیب بر روی تشکل دانش آموزی این است که در بهترین حالت ممکن، خود را در برابر مسائل کشور یک مطالبه گر می دانند و اصلا توانایی اینکه می توانند برای حل مسائل همفکری کنند و طرح بدهند را برای خود قائل نیستند. یعنی باید این درک شود که هر فرد در برابر مشکلات نظام به اندازه توانایی خود مسئول است.


غربی ها گفتند مطالب با محتوای شهادت و شهادت طلبی از کتب درسی را حذف کنید

ممشلو در پاسخ به سوالی درباره سابقه ی نقش آفرینی مجموعه های دانش آموزی در مسائل حیاتی کشور خاطر نشان کرد : زمانی که در هیئت رئیسه بسیج دانش آموزی فعال بودیم، در جریان کنوانسیون حقوق کودک در منازعات بین المللی یک نقش آفرینی خیلی خوب انجام شد. پس از این که طرح به مجلس ارجاع داده شد بچه های بسیج دانش آموزی با نمایندگان مجلس تماس گرفتند و آن ها را ازمحتوا و ویژگی های آن طرح آگاه کردند.
در نهایت بعد از اینکه اطمینان نسبی حاصل شد که در طرح مجلس رأی نمی آورد، بیانیه ای تدوین شد و از دولت درخواست شد که طرح را از مجلس پس بگیرد و بعد از یک هفته وزارت دفاع طرح را از مجلس پس گرفت.
در قسمتی از این کنوانسیون بیان شده بود که آموزش نظامی به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است. در نگاه اول با دیدی ساده لوحانه شاید طرح خوبی به نظر برسد اما در عمل از نظر غربی ها که قرار بود بر اجرای این طرح نظارت کنند قطعا بسیج دانش آموزی هم ترویج خشونت محسوب می شود یا به خاطر دارم که حتی باید مطالب با محتوای شهادت و شهادت طلبی از کتب درسی حذف می شد. این بحث کنوانسیون، با یک بدنه دامنه دار در سطح شهرستان ها انجام شد و همه بچه های بسیج دانش آموزی کشور در آن فعال بودند.

 

شبکه نفوذ در آموزش و پرورش داریم، رهبری: شما خط را بشکنید!

ممشلو در مورد اعتماد رهبری به تشکل های دانش آموزی بیان کرد: یک جلسه خدمت حضرت آقا رسیدیم. مطرح کردیم که شبکه نفوذ، یک خط سیری در بدنه یا حتی در رأس آموزش و پرورش شکل داده است و قطعا چون اینجا نقش تربیت نسل دارد قطعا آن را رها نمی کنند و فعال هستند.
رهبری در پاسخ فرمودند: این خط باید شکسته شود.

  کمیته رصد و بررسی سند تحول، عملی آتش به اختیار بود

وی ادامه داد : برای پیگیری این مسئله چند عمل انجام دادیم. در ابتدا جلسه ای محضر حضرت آقا رسیدیم که جهانگیری، معاون رئیس جمهور نیز آنجا بودند، شکایت این مسئله را با حضرت آقا و معاون اول رئیس جمهور مطرح کردیم که هر چه پیگیر سند تحول هستیم هیچ اتفاقی نمی افتد پس از آن وزرات آموزش و پرورش به دستور آقای جهانگیری جلسه ای تشکیل دادند و ما را نیز دعوت کردند. سوال ما این بود که چطور به رهبری گزارش می دهند که سند تحول در مدارس و کلاس درس اجرایی به درستی اجرا شده است که هیچ تحولی مثبتی را نمی بینیم؟
اما متاسفانه در آن جلسه بعضی از اعضای شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش حرف های ما را نقض کردند. پس از آن آتش به اختیارعمل کردیم، به کمیته رصد رجوع و بررسی سند تحول را تشکیل دادیم اما متاسفانه این عمل نیز بعد ها ازبین رفت.

مافیای کنکور اجازه نمی دهد جامعه تحول در آموزش و پرورش را اجرا شود، اگر جامعه نپذیرد تحولی رخ نخواهد داد

مشاور معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد اجرایی نشدن سند تحول بنیادین در این وزارت گفت: برای ایجاد تحول در یک محیط، ابتدا باید شناخت کافی از آن محیط داشته باشید. به همین جهت تحول بنیادین آموزش و پرورش باید یک جامعه شناسی را از فرهنگیان که قرار است تحول را رقم بزنند و اصطلاحاً سربازان تحول هستند، داشته باشند. همچنین جامعه فرهنگیان به شدت آرمانخواه است و در کنار این آرمانخواهی، در مقابل تغییر به شدت مقاومت می کند.
در بحث سند تحول هم همین اتفاق افتاده است. البته این مقاومت به این معنی نیست که تحول در آموزش و پرورش را نمی خواهند بلکه در واقع اعتماد ندارند که این سند تحولی آرمانی که می خواهند را رقم بزند.
اما دلیل اصلی که تحول رخ نمی دهد این است که اصلا خواست جمعی و اجتماعی، برای تحول در آموزش و پرورش وجود ندارد، یعنی جامعه نیازی به تحول در آموزش و پرورش نمی بیند.

امروزه زمانی که خانواده می خواهد فرزندش را در مدرسه ای ثبت نام کند بررسی می کند که خروجی های آن مدرسه در کنکور و امتحانات چگونه است. پس رقابت بین مدارس در بحث کنکور و امتحانات شکل می گیرد. خب انتظار ندارید که در این مدرسه ها، کار تربیتی انجام شود چون خانواده ها دغدغه تربیت ندارند.
حالا اگر جامعه به سمتی برود که خانواده ها فرزندان خود را در مدارسی ثبت نام کنند که هم آموزش و هم تربیت قوی داشته باشند، مدارس هم مجبور هستند به این سمت پیش بروند.
اینکه چرا جامعه تمایل به تحول ندارد از نظر بنده دلیلش ریشه در مافیای کنکور دارد و در اصل سرطان آموزش و پرورش مافیا کنکور است.
اگر این مافیا از بین برود تا حد زیادی تحول رخ می دهد. در حقیقت باید دست مافیا کنکور در وزارت آموزش و پرورش قطع شود.

 

دانش آموزان جامعه را برای تحول بشورانند!

ممشلو در پایان بیان کرد: اون چیزی که دید جامعه را تغییر می دهد و این مسئله را حل می کند، دانش آموزان هستند. دانش آموزان می توانند خانواده ها وهمینطور جامعه را علیه این قضیه بشورانند.
از طرفی عملا دانش آموزان هستند که فضای حاکم در کلاس ها و مدارس را کنترل می کنند. پس می توانند جریان را به گونه ای هدایت کنند که تحول در آموزش و پرورش یک مطالبه عمومی شود و جالب است بدانید مجددا در این مسئله، نقش تشکل های دانش آموزی کاملا قابل تعریف و دارای اهمیت است.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تشکل دانش آموزی بسیج دانش آموزی انجمن اسلامی مجلس شورای دانش آموزی تحول در آموزش و پرورش تشکل های دانش آموزی وزیر آموزش و پرورش بسیج دانش آموزی دانش آموزان مشاور معاون سند تحول تشکل ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۳۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با بیان اینکه امسال ثبت نام در پروژه مهر از سیاست‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در قالب کیفیت بخشی آموزشی و ثبت نام در مدارس ابتدایی و متوسطه این سیاست پیگیری خواهد شد.

مشکلی هم در روند ثبت نام باشد حل خواهد شد

هاشمی با اشاره به اینکه امسال سال سومی است که بحث ثبت نام را پیش می بریم؛ گفت: باید تلاش کنیم امر ثبت نام قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز را با آرامش خانواده‌ها و حفظ رویکردهای مناسب ادامه دهیم و ظرفیت‌های مناسب را فراهم کنیم. تعداد دانش آموزان ابتدایی به یک جمعیت ثابت رسیده و حتی با روندی کاهشی رو به رو است؛ آمادگی برای ثبت نام وجود دارد و طبیعتاً اگر در مسیر ثبت نام مشکلی هم ایجاد شد؛ تمهیدات لازم برای حل آن مشکل از هم اکنون دیده شده است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در میان پایه‌ها به صورت الکترونیکی و بعد از درج نهایی نمرات در پایه بالاتر اتفاق خواهد افتاد؛ افزود: لذا نیازی به حضور خانواده‌ها در مدارس برای ثبت نام میان پایه نیست. در پایه اول از فردا و پایه‌های هفتم و دهم پس از پایان اعلام نمرات خواهد بود.

ثبت‌نام مطلوب، عدالت محوری، خانواده مداری

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شعار امسال هم ثبت نام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری است. برای عدالت محوری این بار را پذیرفته ایم که در دولت سیزدهم همه اقدامات ما باید بر اساس عدالت محوری و پاسخگویی به مردم باشد. نکته دیگر رعایت اصل حرمت و تکریم خانواده‌ها داریم. حرمت مردم در روند ثبت‌نام حتماً باید رعایت شود. نباید روند ثبت نام را به گونه‌ای پیچیده کنیم که خاطر خانواده‌ها آشفته شود در ثبت نام الکترونیکی همین هدف آسودگی خیال خانواده‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به ضرورت شفافیت در امر ثبت نام گفت: تنوع مدارس موجب شده است که خانواده‌ها سوالات زیادی برایشان پیش بیاید. البته در هر نظام اجرایی چند مرحله از جمله صدور و تقنین قانون و اجرای آن وجود دارد. در فرآیند بزرگی همچون ثبت‌نام ۱۷ میلیون دانش آموز هم امکان بروز اشتباه وجود دارد. نکته این است که اگر این نظام اجرا بتواند خود ترمیم باشد؛ یعنی کارش را به خوبی انجام داده است.

هاشمی افزود: برای این منظور ستادهای تسهیل گر ثبت نام در ستادهای ثبت‌نام در مناطق آموزش و پرورش وجود دارد. نظارت‌ها را هم همچنان داریم. دو نوع نظارت مردمی و سامانه‌ای داریم. نظارت مردمی به کمک شناسه‌ها و qr code هایی ایست که مردم در محل ثبت‌نام به آن مراجعه می‌کنند. نظارت میدانی را هم با بازدید ناظران ادامه خواهیم داد. نظارت سامانه‌ای هم به کمک سامانه بازرسان منطقه آموزش و پرورش فعال خواهد بود.

مهلت ثبت نام تا پایان مرداد

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام تا پایان مرداد ماه خواهد بود؛ گفت: پس از آن تاریخ اگر دانش آموزی موفق به ثبت نام نشده باشد، به صورت مجزا و حضوری روند ثبت نام را برایش فراهم خواهیم کرد.

وی با اذعان به اینکه در برخی مناطق زیرساخت‌های آموزشی پاسخگوی نیاز خانواده آن مناطق نیست؛ گفت: به همین خاطر ناچار به محدوده بندی شدیم. از ۷۰ هزار مدرسه, ۴۲ هزار مدرسه تراکم دانش آموزان زیادی ندارند. نظارت هم انجام دادیم که همه مدارس حتماً شعاع را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند؛ مدرسه نوک پرگار است. متأسفانه برخی مدارس سال گذشته این سیاست را رعایت نکردند که با آنها برخورد شده و امسال هم نظارت بر مدارس را داریم.

کد خبر 6099580 علی قدمی

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • اجرای «سند تحول بنیادین» اولویت آموزش و پرورش باشد
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس